Meksika’da Eşcinsel Evlilikleri Yasallaştıran 6. Eyalet Jalisco Oldu
Meksika’da Yargıtay 26 Ocak 2016’da yeni bir karara imza atarak Jalisco eyaleti yasalarındaki evlilikle ilgili maddede evliliğin bir kadın ve bir erkek arasındaki birliktelik olduğunu belirten cümlenin dilini değiştirdi. 8 milyona yaklaşan nüfusuyla Meksika’nın en kalabalık üçüncü eyaleti olan ve Meksika’nın başkentinin ardından en kalabalık kenti Guadalajara’yı içinde bulunduran eyalet böylelikle başkent Mexico City ve Chihuahua, Coahuila, Nayarit ve Quintana Roo eyaletlerinin ardından eşcinsel evliliği yasallaştıran 6. Yönetim birimi oldu.
Önceki yıllarda Quintana Roo eyaletinin eşcinsel evliliği yasallaştırmasının ardından evlenen çiftler
Geçtiğimiz yıl Yargıtay Meksika’nın tüm eyaletlerinde eşcinsel evliliği yasaklayan maddelerin anayasaya aykırı olduğuna karar getirmişti ancak karar eyalet yasalarını iptal eden bağlayıcı bir yasa olmadığı için evlenmek isteyen çiftlerin tek tek eyalet yasalarına dava açması gerekiyordu.
Aradan geçen sürede tüm eyaletlerde benzer davalar açıldı ve sonuçlar yavaş yavaş eşcinsel çiftlerin lehine dönmeye başladı. Jalisco’da Yargıtay’ın 11 üyesinin 8’inin desteğiyle verilen kararın resmi olarak yayınlanmasının ardından eşcinseller bu eyalette de evlenme hakkına sahip olacak. Meksika yasalarına göre eşcinsel evliliğin yasal olmadığı eyaletler, yasal olduğu eyaletlerde gerçekleştirilen evlilikleri tanımak zorunda bu nedenle eyalet yasaları diğer eyaletler üzerinde bir baskı unsuru oluşturuyor.
KAYNAK: gmag 29.01.2016
|
|
| Eklenme Tarihi : 30.01.2016 |
| Haber Editörü : PikeAS |
| «« GERi
|
Bu haber 416102 kez okundu.
|
Haberi Paylaş |
Face
 |
Blog
 |
Frien
 |
Mysp
 |
Twit
 |
|
Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.
| Habere Yorum Yaz |
|
turkıyede evlılık olsa ne olur olmasa neolur adam evlenmeden sevglısını boynuzluyorda evlenınce neler yapar yahu
Yazan : serkan1905
Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)
|
|
Meksika`ya bayılıyorum çok yakışıklı çok güzel bir ülke
Yazan : melva
Beğen (5 kişi bu yorumu beğendi.)
|
|
mekSİKaaaaaa kadar olamadık...Ey güzel Ülkem...Duy Duy Duy..% 50 AKP`ye oy veren Gİzli İbneler DUY DUY DUY...
Yazan : darkroomman
Beğen (7 kişi bu yorumu beğendi.)
|
|
meksika dizileri haricinden buda ikinci güzel haber dikkat çekici
Yazan : kemalms
Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)
|
Yorum yazmak için login olunuz
|
|