Air France`ta şimdi de eşcinsel kabin görevlileri ayakta
Paris- Tahran seferlerinde başörtüsü zorunluluğu getirilmesi yüzünden hosteslerin büyük tepki göstermesiyle gündeme gelen Fransız havayolları firması Air France’ta yine bir İran krizi yaşanıyor. Bu kez eşcinsel kabin görevlileri eşcinsellerin idama çarptırılabildiği İran’a uçmak istemiyor.
Air France’da çalışan eşcinsel bir kabin görevlisi, bu taleplerini duyurmak adına change.org sitesi üzerinden ‘Eşcinsel kabin görevlileri İran’daki idama uçmak istemiyor’ adlı bir imza kampanyası başlattı.
Fransa hükümeti ve Air France CEO’su Frédéric Gagey’e açık mektup yazan ‘Laurent M’ adlı görevli, “Elbette ki cinsel kimliğimiz pasaportumuzda yazmıyor ve işimizi etkilemiyor. Ama bu kimlik yüzünden hüküm giyilen bir ülkeye gitmeye zorlanmanın akıl alır tarafı yok” ifadelerini kullandı.
İran’da eşcinselliğin yasadışı olduğuna dikkat çeken Laurent M, reşit olmayanların 74 kırbaç cezasına, reşitlerin ise idama çarptırılabildiğini hatırlattı.
Kampanyaya şimdiden 2 bin kişi imza verdi.
Air France İran uçuşlarını 2008’de durdurmuştu ama Temmuz 2015’te imzalanan nihai nükleer anlaşma sonrası İran’a yaptırımların kaldırılmasının ardından seferlere gelecek hafta yeniden başlama kararı almıştı.
KAYNAK: tr.sputniknews.com 13.04.2016
|
|
Eklenme Tarihi : 14.04.2016 |
Haber Editörü : PikeAS |
«« GERi
|
Bu haber 439662 kez okundu.
|
Haberi Paylaş |
Face
 |
Blog
 |
Frien
 |
Mysp
 |
Twit
 |
|
Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.
Habere Yorum Yaz |
|
İranda ne kaçamak yapıcak Allah aşkına.İran erkekleriyle mi takılıcak 😅😅
Yazan : DanielG
Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)
|
|
çok normal bende gitmek istemem şahsen adam orada 1 gece dışarı çıkıp kaçamak yapmak istese yakalandığı an ayvayı yedi :D aman kalsın almim
Yazan : lucciba
Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)
|
Yorum yazmak için login olunuz
|
|