Romanya’da Eşcinsel Evlilik Karşıtları Hüsrana Uğradı
Romanya’da aile yapısını yeniden tanımlayan ve eşcinsel evliliğin önüne geçmesi ön görülen yasa teklifiyle ilgili referandumda yeterli çoğunluğa ulaşılamadı.
Seçim Komisyonu, iki gün süren oylamaya katılımın yüzde 20.4’te kaldığı açıklandı.
İktidardaki Sosyal Demokrat Parti (PSD) ile Katolik Kilisesi ve Evangelist gruplar anayasal değişikliği öngören tasarıya destek verirken referandumun geçerli olması için kayıtlı seçmenin en az yüzde 30’unun sandığa gitmesi şartı bulunuyordu.
Hükümetin popülaritesi için de bir sınav niteliği taşıyan halk oylamasında ailenin, “karı-koca arasında” kurulmasını tanımlayan yasa tasarısı kabul edilseydi ülkede eşcinsel evliliğin önünü kapanmış olacaktı.
Hükümet referandum öncesi halk oylamasının geçerli olabilmesi için gereken yüzde 50 katılım oranını yüzde 30’a çekmiş, normalde bir gün süren referandum süresini de iki güne uzatmıştı.
Avrupa Birliği’nin en zayıf halkalarından biri olarak kabul edilen Romanya’da anayasal değişiklik için cumhurbaşkanı, hükümet ve parlamentodaki milletvekillerinin en az yüzde 25’i teklif verebiliyor ya da 500 bin imza toplanması yeterli oluyor.
Kaynak: Gmag 08.10.2018
|
|
Eklenme Tarihi : 09.10.2018 |
Haber Editörü : GaBiLe |
«« GERi
|
Bu haber 194984 kez okundu.
|
Haberi Paylaş |
Face
 |
Blog
 |
Frien
 |
Mysp
 |
Twit
 |
|
Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.
Habere Yorum Yaz |
|
çok harika süper darısı türkiyeye bende eşcinselim ve bende beğendiğim ve seveceğim bir erkekle evlenip bende ona kadın gibi giyinip kadın gibi sınırsızca kadınlık yapmak ve gerçek karısı olmak istiyorum bu benim sahsi düşüncem kabul eden eder etmeyende yapacak birşey yok ama bende bir erkeğe beğenirsem ona kadından daha güzel muamele ve kadından daha çok severim istediğini yaparım sınırsızca çok istiyorum düzenli bir erkeğim kocam olmasını darısı benim başıma yakışıklı bekar veya dul erkek bulmak umuduyla
Yazan : aylincd16
Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)
|
|
|
|
Süper.. Eşcinsel evliliği de normal olmalı..Eşcinselim ve koca da benim hakkım.
Yazan : Anna58
Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)
|
|
|
|
iyi oldu..homofobiye gecis yok
Yazan : biyikli50
Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)
|
Yorum yazmak için login olunuz
|
|